--2-- INFRAROSU,PRINCIPIUL-DE-FUNCTIONARE,AVANTAJE,BENEFICII BRASOV


   
 
Home Contact Abonare Mobil

 arata telefon , arata mobil
            CAUTA

 PANOURI INFRAROSU BRASOV
sambata, 27 Apr 2024 | 23:04
 
 


Despre panouri

TERMOSTAT
DATE TEHNICE PANOURI APLICATII INDUSTRIALE
DATE TEHNICE PANOURI INFRAROSU - APLICATII CASNICE
CALCUL NECESAR PANOURI APLICATII CASNICE (W/M3)
INFRAROSU,PRINCIPIUL DE FUNCTIONARE,AVANTAJE,BENEFICII

reclama

  INFRAROSU,PRINCIPIUL DE FUNCTIONARE,AVANTAJE,BENEFICII

  PANOURI RADIANTE INCALZIRE IN INFRAROSU


Ce este caldura infrarosie?

Undele infrarosii pot fi simtite dar nu pot fi vazute si sunt inodore. Prima explicatie consta in prefixul „Infra“, care in limba latina inseamna dedesubt sau dincolo. Asadar vorbim despre unde electromagnetice, care nu sunt sub spectrul de culori perceput de om.Spectrul infrarosu are lungimi de unda cuprinse intre 760 si 1 milion nanometri. Ochiul nu poate percepe asemenea lungimi de unda. Pentru a intelege mai bine, grosimea firului de par uman este de 70.000 nanometri.Undele infrarosii sunt invizibile pentru om,dar le simtim datorita senzorilor extrem de sensibili aflati pe suprafata pielii.Panourile de incalzire cu infrarosu emit unde lungi infrarosii de tip C.

Caldura emanata de soare, foc, radiator si chiar de catre asfaltul incalzit este de tip infrarosu.Orice corp emite radiatie infrarosie.Cladura emanata de un cuptor sau un foc este radiatie infrarosie.

Raza infrarosie cu lungime de unda lunga este parte componenta a luminii emanate de soare, nu este vizibila cu ochiul liber, dar este simtita ca energie termica sau caldura in momentul in care aceasta penetreaza pielea.

Aproximativ 3% din energia solara este ultravioleta si are lungimea de unde scurta, 50 % este componenta vizibila si are lungimea de unde medie si 47% din energia totala este infrarosie si de lungime de unda mare. Doar lungimea de unda infrarosie alimenteaza Terra cu energie termica.Radiatia infrarosie incalzeste corpul printr-un proces numit conversie. Prin conversie caldura infrarosie cu lungime de unda lunga poate sa penetreze substante organice precum corpul uman, fara a incalzi aerul inconjurator. Se poate observa un efect similar in zile innorate: cand norii acopera soarele, imediat corpul uman simte o scadere in temperatura, desi temperatura aerului inconjurator nu a fost modificata inca. Norii astfel au blocat radiatiile infrarosii ale soarelui, care incalzeau corpul respectiv.

Chiar si corpul omenesc emite radiatiii infrarosu in lungimea de unda 9-11µm. Pe aceste radiatii se bazeaza aparatele de vedere pe timp de noapte sau cele care creaza imaginea termica a unui obiect sau a unei persoane.


Principiul panoului radiant

Cedarea de caldura a elementelor de incalzit se realizeaza prin radiatie termica in infrarosu. Miezul revolutionar este o rezistenta termica nemetalica. Acesta produce radiatie termica, cu un randament ridicat fara electrosmog. Transmiterea caldurii se face fara pierdere de energie.Undele termice realizate electromagnetic transmit energia termica direct (imediat) si fara pierderi de transport catre toate corpurile solide din zona de radiatie. Transferul termic prin radiatie electromagnetica din gama infrarosu este Radiatia termica. Acest transfer se poate face in vid sau in medii optice transparente la radiatia infrarosie.Incalzirea uniforma a camerei - Sistemele clasice de incalzire functioneaza pe principiul recircularii aerului. Panourile de incalzire cu infrarosu nu incalzesc aerul ci radiaza caldura in intreaga incapere, incalzind corpurile din camera (peretii, mobila, persoanele), care la randul lor radiaza si ele caldura.In timp ce o mica parte a fluxului de caldura este reflectata (aproximativ15%), restul fluxului de caldura, de aproximativ 85%, este absorbit de catre obiectele intalnite. In acest moment al procesului, energia de radiatie este transfomata in energie de incalzire (obiectele incep sa se incalzeasca) iar in momentul in care temperatura lor este mai mare decat a aerului din incapere, caldura este transmisa prin convectie , aerul este incalzit de catre obiecte.
 Aerul se incalzeste uniform, diferenta intre podea si tavan fiind aproape imperceptibila (1-2 grade). Este acelasi mod prin care soarele incalzeste pamantul. In cazul sistemului clasic aerul se incalzeste langa elementele caloriferului, se ridica, se repartizeaza in intreaga camera si cand se raceste coboara pe peretele opus, intorcandu-se la sursa. Astfel intre aerul de la nivelul podelei si cel din partea superioara aprare o diferenta de pana la 10 grade. Podeaua este rece in pofida aerului cald din camera si nu permite incalzirea uniforma, necesitand consum suplimentar de energie pentru a fi incalzita. Un alt dezavantaj al sistemului de incalzire prin calorifere este acela ca usuca aerul din camera si favorizeaza circulatia prafului.Emisia de radiatii se realizeaza uniform pe toata suprafata panoului, caldura fiind distribuita in mod egal, fara fluctuatii. Astfel se evita fluctuatiile de aer cald-rece ce produc praf.Avantajul este faptul ca nu exista pierderi de energie.Caldura se simte dupa cateva minute. Sistemul are nevoie de doar cateva minute pentru a ajunge la randamentul maxim. Procesul este similar cu expunerea la razele soarelui.

 

Avantaje

  • Incalzesc doar atunci cand este nevoie. Reglaj automat cu ajutorul termostatelor, independent pe fiecare camera.Acest lucru poate oferi economii de energie importante prin faptul ca permite numai ca zonele locuite sa fie incalzite.
  • Nu necesita aprobari, avize sau expertize tehnice - necesita doar existenta unei prize de curent, se conecteaza la reteaua existenta de 220V. este similar cu folosirea unui radiator.
  • Fara zgomot sau vibratii;
  • Montaj simplu si rapid (fara santier si mizerie) pe tavan sau perete.
  • Nu necesita intretinere,reparatii,revizii,consumabile,filtre,curatat de calcar,tevi de apa,etc.
  • Nu produce gaze toxice (CO si CO2);
  • Nu consuma oxigen,
  • Nu produce curenti de aer
  • Fara conducte;
  • Fara miros;
  • Este ecologic;
  • Asigura confort la o temperatura mai mica a aerului;
  • Economie datorita termostatelor zonale.
  • Fara pierdere de oxigen sau umiditate a aerului.
  • Fara stratificare a caldurii
  • Igienic, fara ridicarea prafului (pentru clinici, spitale, atmosfera sterila)
  • Pereti uscati, reduce riscul de aparitie a condensului .
  • Fara smog electric, rezistenta de incalzire in fibra de carbon (fara metale)
  • Nu prezinta niciun risc de incendiu, explozie, asfixiere, electrocutare ...
  • Ocupa putin loc: elemente de incalzit plate si compacte

 

Beneficii

Radiatiile infrarosii sunt benefice pentru sanatate si sunt usor absorbite de corpul uman fiind recunoscute in lumea medicala pentru eficientizarea activitatii fiziologice la nivel celular. Radiatiile infrarosii ajuta la:
- reglarea echilibrului termodinamic al organismelor vii;
- stimularea circulatiei capilare, fapt important pentru un aspect frumos , tanar si moale al pielii;
- ameliorarea bolilor de piele, ale inimii si a vaselor de sange;
- neutralizarea efectelor negative ale campurilor toxice si electromagnetice;

Datorita diferentei mici de temperatura, sunt eliminati curentii de aer, astfel reducandu-se riscul de imbolnavire : astm, infectarea membranei mucoase din cauza prafului

Aceste unde imbunatatesc sistemul imunitar al omului.Utilizate in sectorul privat de catre doctori, terapeuti si specialisti in centre de tratament, clinici si spa-uri, undele cu infrarosu fiind folosite pentru a sprijini tratamentele. 

Panourile radiante electrice reprezinta noul val tehnologic in sistemele de incalzire. Practice, usor de instalat in orice tip de incapere, panourile ECO sunt produse de ultima generatie .

 


 
 
CONTACT PANOURI INFRAROSU BRASOV

 arata tel , arata mobil
 
reclama
powered by AAZ.ro © 2011 | Contul meu | Ajutor | ANPC | Creati-va propriul magazin virtual pe aaz.ro

 
X